Kommentti
AOC Lussac-Saint-Émilionin alue ulottuu Saint-Émilionin mäen pohjoispuolelle. Se hyötyy viinille suotuisasta mikroilmastosta, jossa on kohtuullinen sademäärä ja lämpimiä lämpötiloja kesällä. Lussacissa viinitarhat vaihtelevat laaksoista tasangoille, muodostaen etelään avautuvan amfiteatterin. Tämä asettelu edistää luonnollista salaojitusta. Maaperä on pääasiassa savi-kalkkikivistä.
Maistelu
Tämä kirkkaan punainen viini ilmaisee herkullisia ja intensiivisiä aromeja, joissa on punaisia hedelmiä (mansikka, vadelma, kirsikka), joita tukevat lakritsin, nahan, luumun tai mausteiden vivahteet. Suussa se on elegantti ja rakenteellinen, samettinen ja runsas, voimakkaalla ja monimutkaisella luonteella.
Alkoholi: 14% vol.
Rypäleet: Merlot (75%), Cabernet Franc (20%), Cabernet Sauvignon (5%)
Tuottaja: Marque AG Vins
Muodot ja pakkaukset: Pullo (75cl) - 6 kappaleen laatikko - 2022
Legenda kertoo, että foinikialaiset alukset, joita kuljettivat säännölliset "Merituulet", saapuivat Välimeren rannikolle 600-luvulla eKr. He toivat mukanaan viininviljelyn ja viininvalmistuksen taidon. Tarjoillaan viileänä (noin 6–8 °C) päivittäisten aterioiden yhteydessä ystävien kanssa, grilliruokien ja suurten kesäsalaattien kera. Hedelmällinen ja raikas, rosé on tosiaan ensisijaisesti ihanteellinen aperitiiviksi, mutta ei ole kysymys sen tarjoamisesta sipsien tai maapähkinöiden kanssa! Antaaksesi luonteen aperitiiveillesi, yhdistä kuiva viini kalalevitteen, katkarapujen majoneesilla, tapenaden tai chorizon kanssa, mikä luo täydentävyyttä näiden ruokien rasvaiselle puolelle. Merituotteet ja jodioidut maut sopivat myös erittäin hyvin kuivimpien roséiden kanssa.